TOEVALLIGE BEDOELINGEN

de aarde

Toevallig?

Voor menig dichter voelt het leven aan als een paradijs waaruit we ooit werden verbannen. Pasgeboren mensen en dieren voelen zich er van nature thuis. Het is een inspiratiebron voor wat Albert filozie noemt. Filozie ontstaat wanneer hoogstpersoonlijke ervaringen en bestaande wijsheden poëtisch worden opgeschreven.

Het paradijs is een wonderlijke wereld waarbinnen alles uit niets ontstaat. Het is een fantastische wereld van verbeelding, fantasie en werkelijkheid. Alles ontstaat er uit niets. Zin uit onzin. Orde uit chaos. Bedoeling uit toeval. Het is een toestand van zuiver bewustzijn, van niet-weten en van niet-doen. Al wat leeft komt eruit voort en keert ernaar terug.

Geen mens kan dat paradijselijke wordingsproces beheersen. Helaas heeft menig modern mens het contact met die andere wereld verloren. In naam van de vooruitgang. Op weg naar wat?

Velen van ons noemen die weg beschaving. Dat is een misverstand dat gedomineerd wordt door uiterlijk succes, angst, druktemakerij en vervreemding. Door vernauwing van bewustzijn. Toeval spontaan zien veranderen in bedoeling is een wonder. Is een creatieve hemel ontdekken op aarde.

Zo ervaart Albert dat steeds meer. Als ouwe jongen, als bioloog en als dichter.De bundel ‘Toevallige Bedoelingen’ bundelt de onderstaande vijf thema's.

Toevallig

Toevallig

Hoe uit de toevallige ontmoeting van een zaadcel en een eicel bedoeling ontstaat

Bekering tot het moment

Bekering tot het moment


Stilte, leegte en openheid

Stilte, leegte en openheid


Wie wij denken te zijn

Wie wij denken te zijn


Levenskunsten

Levenskunsten

tanjatrots@gmail.com 06-47112313